Müşterilerimize sunduğumuz hizmetlerin başında, özel yazılım projeleri gelmektedir. Müşterilerini iş ortağı olarak gören Caretta, sürekli geliştirdiği yazılım kalitesi ve tecrübeli kadrosu ile yazılım sektöründe bir çok başarılı proje gerçekleştirmiştir.

Bir yazılım projesini gerçekleştirirken öncelikle, şirketlerin yapı ve gereksinimlerini belirleriz ve şirket isteklerine paralel en yaratıcı çözümleri üretiriz. Yazılım projesi, merkez ofisimizde ve mühendis ekiplerimiz tarafından hazırlanır. Proje gereksinimlerine göre belirli bir süre müşteri lokasyonunda da bu hizmet gerçekleşebilir. Projeleri müşterilerimize kabul testleri ve yazılı onaylar sonrasında kaynak kodları ile birlikte teslim ederiz.

Özel Yazılım Projelerimizin yazılım metodolojisi ve dokümantasyon kalitesi,  çalıştığımız global firmaların standartlarıyla beraber gelişmiştir ve  GMP (Good Manufacturing Practices) kritik düzeydeki denetleme süreçleri de global denetleme kriterlerine uygundur.

Bilgi Alın

Yazılım Geliştirme Sürecimiz

Caretta, kaliteli, uygun maliyette ve öngörülen sürede yazılım üretme ve en son yazılım geliştirme araçlarını kullanmak konusunda gerekli altyapıya ve bilgi birikimine sahiptir.  Yazılımın kalitesini etkileyen unsurların tamamına uygulanan sistematik yaklaşımlar sayesinde müşterilerimizin beklentilerine tam olarak karşılık vermekteyiz.

1- İş Gereksinimleri: Analistlerimiz öncelikle firma iç yapısını ve iş süreçlerini inceledikten sonra, iş gereksinimlerini ve akışlarını tespit ederek firmanın ihtiyaçlarının netleşmesini sağlarlar. Kullanıcı ihtiyaç dokümanı böylece ortaya çıkartılır.

2- Sistem Analizleri: İş gereksinimlerinin tespitinin ardından, analistler, proje yöneticilerimiz ve yazılım mimarlarımız doğru teknolojileri seçer ve proje analizlerini tamamlayarak proje planını hazırlarlar.

3- Tasarım: Mimari tasarım sırasında proje için uygun yazılım ve donanım altyapısı seçilmektedir. Proje üretim süreçleri “konsept tasarımı” da içermekteyse, proje ekranlarının kavramsal tasarımları oluşturulur ve müşteri onayı alınır. Proje’nin tüm fonksiyonlarını içeren fonksiyonel özellikler dokümanı (FS – Functional Specification) hazırlayarak müşteri onayını alırız.

4- Kodlama: Kavramsal tasarımların onayını takip eden süreçte yazılım ekibimiz, proje yöneticilerinin kontrolünde ve proje planına uyarak geliştirmeleri tamamlarlar. Belirlenen zaman dilimlerinde, proje gelişim raporları müşteri ile paylaşılır ve belirlenen tarihlerde proje takip toplantıları gerçekleştirilir. Proje yöneticilerimiz proje üretimi sırasında müşterilerimizle sürekli etkileşim halindedir ve geri bildirimler ekip tarafından değerlendirilmektedir.

5- Testler: Caretta olarak ulusal ve uluslararası müşterilerinin kalite süreçlerine uyum sağlamak ve kendi yazılım üretim kalitesini arttırmak adına test süreçlerinin öneminin farkındayız. Bu amaçla çeşitli test senaryoları hazırlanır ve yazılımcı, entegrasyon, performans ve güvenlik testleri proje yöneticilerimizin kontrolünde gerçekleştirilir. Son kullanıcı testleri ile projenin kurulum aşamasına ulaşılır.

6- Kurulumlar: Geliştirdiğimiz projeyi müşterimizin belirlediği “Kalite Ortamına – QA”  ve “Üretim Ortamına –PROD” kurar ve projede müşteri tarafından gelecek olan yeni geliştirme taleplerinin de test ve dokümantasyon süreçlerinden geçebileceği bir geliştirme ortamının oluşmasını sağlarız.

7- Dokümantasyonlar: Proje planında belirtilen ve proje süresince hazırlanıp güncellenen fonksiyonel özellikler (FS – Functional Specification) ve teknik özellikler dokümanlarını (TS – Technical Specification), dizayn özellikleri (DS – Design Specification) ve kullanıcı kılavuzunu müşterimiz ile paylaşırız. Müşterinin kalite süreçlerinde ihtiyaç duyacağı farklı dokümanlar da ayrıca hazırlanır.

8- Eğitimler: Proje planında belirtildiği üzere, eğitimleri planlanar, hem anahtar kullanıcı seviyesinde hem de IT personeli seviyesinde gerekli eğitimleri müşterilerimize veririz.

9- Bakım ve Onarım: Gerçekleştirmiş olduğumuz bakım, destek ve servis hizmetleri ulusal ve uluslararası müşterilerimizle gerçekleştirdiğimiz “Servis Seviye Anlaşmaları (Service Level Agreement – SLA )” doğrultusunda aylık olarak raporlanır. Servis performansımızı müşterilerimizin hedeflediği  “Anahtar Performans Göstergerleri”ne  (Key Performance Indicator – KPI ) ulaştırabilmek için  bakım hizmetlerimizin kalitesini verdiğimiz hizmet süresi boyunca yükseltiriz.